Често задавани въпроси

Озонотерапия

Какво представлява озонова терапия?

Озоновата терапия е лечебна процедура, която използва доказаните лечебни свойства на озона. Този газ е кислородо-подобно съединение, което има 3-атомни молекули. Действа окислително, противовъзпалително, възстановяващо и антибактериално.

Процедурата болезнена ли е?

Озонотерапията е напълно безболезнена процедура.

Колко време продължава всяка процедура и налага ли се хоспитализация?

Продължителността на една озонова процедура е около 30 минути, в зависимост от типа администриране. За провеждането й не се изисква хоспитализация, но терапията се провежда в амбулаторна среда. Няма нужда да променяте ежедневните си навици преди процедурата, освен ако общото ви състояние не го изисква и лекарят не наложи конкретни промени. Озоновата терапия не е свързана с дискомфорт и странични ефекти.

Може ли терапията да се комбинира с друго лечение?

Озоновата терапия няма доказани противодействия с други терапевтични методи и лечебни практики. Използването й като подкрепяща терапия може да подсили ефектите на другите процедури и да ускори оздравителните процеси.

Как се извършва терапията?

Терапията може да се извърши по различни начини в зависимост от специфичните нужди на пациента.

Кога се усещат първите ефекти от терапията?

Ефектите от терапията зависят от специфичното заболяване и неговия стадий. При вирусни инфекции и грип ще забележите резултати още след 1-2 процедури. Главоболието и мигрената се повлияват на при 5-6-та процедура, а нивата на холестерола спадат до 7-8 процедури. При по-сериозните диагнози се налагат повече процедури, които ще бъдат предвидени от лекуващия ви лекар.

Каква е възрастовата граница?

За прилагането на озонова терапия няма възрастови ограничения. Възрастта определя специфичният метод на администрация. За най-ефективно се смята вливането чрез кръвта, но този метод не е подходящ за малки деца. При тях обикновено се използва чревна инсуфлация.

Подходяща ли е терапията за обща профилактика?

Озоновата терапия може да се прилага за обща профилактика, заради имуностимулиращите и детоксикиращите й качества. С нея успешно може да се замества ваксинирането, като за разлика от други методи, тя няма странични ефекти. В много клиники по света озоновата терапия се използва като профилактичен метод срещу туморни и ракови заболявания.

При какви заболявания се препоръчва?

Озоновата терапия се препоръчва при голямо разнообразие от здравословни състояние. Подходяща е при хепатит, цироза, стеатоза, висок холестерол, подагра, атеросклероза, артрит, ревматизъм, колит, хемороиди, грип, мигрена, виене на свят, нарушено оросяване, цистит, хронично бяло течение, кожни заболявания и ред други.

При какви заболявания не се препоръчва озонова терапия?

Озонотерапия не може да се проведе при пациенти страдащи от тиреотоксикоза, хемофилия, хипогликемия, бременност, алкохолна интоксикация, тромбоцитопения.

Повлияват ли се болките от озонотерапията?

Обезболяващият ефект на озона се изразява ярко в процеса на лечението. Повечето симтоми на болката се повлияват отлично, защото при третирането с озон, става директно окисляване на протеините, образувани на мястото на нараняването. А именно те участват в предаването на дискомфортните импулси към мозъка. Разбира се, във всеки конкретен случай, лекарят ще ви информира какво може да очаквате в процеса на лечението.

Вярно ли е, че озонотерапията влияе и върху очистителните процеси в организма?

Детоксикационният ефект на озонотерапията е пряко свързан с подобряването на функциите на чернодробните клетки и ускоряването на бъбречната филтрация. Това, от своя страна, нормализира чревната микрофлора и цялостната функция на стомашно-чревния тракт. По този начин се нормализират и общоочистителните процеси в организма.

Лазерна епилация

Процедурата болезнена ли е?

Процедурата е почти безболезнена, като интензитетът на болка зависи от зоната на третиране и индивидуалната чувствителност на всеки пациент. Усещанията се описват като пощипване до боцкане.

Могат ли да се комбинират няколко зони на веднъж?

Да може

Колко процедури са необходими за напълно премахване на окосмяването?

При нормален хормонален баланс за тяло са необходими 5-6 процедури, а за лице около 10. При всеки пациент индивидуално се определя броя процедури според фототипа на кожата, гъстотата на окосмяването, цветът и структурата на самите косми.

Кога се виждат резултати от процедурата?

Още след първото третиране не наблюдава редуциране на окосмяването и изтъняване на самите косми.

Мога ли да отскубвам/ бръсна космите между процедурите?

Противопоказано е отскубването на космите. Между процедурите е желателно да се избръсне зоната.

Може ли да се прави епилация при наличие на тен?

Тенът е абсолютна контраиндикация, тъй като може да настъпи изгаряне в третираната зона.

Кога и колко често се правят поддържащи процедури?

Няма строго определени срокове и брой процедури. Когато забележите поява на окосмяване може да направите поддържаща процедура

При епилация на интим увреждат ли се подлежащите органи?

Не, тъй като лазерният лъч достига единствено и само на дълбочината на космения фоликул, който е разположен д средна/дълбока дерма.

Съществуват ли рискове при извършване на процедурата?

При неспазване на изискванията за слънцезащита е възможно пигментиране на кожата. При наличие на тен е възможно изгаряне с последваща транзиторна хипо или хиперпигментация. При пациенти с анамнеза за често рецидивиращи херпеси е възможна появата на херпес след процедурата, заради което е възможно Вашият лекар да Ви предпише противовирусни медикаменти като превенция. В редки случаи е възможна появата на единични пъпчици, за които своевременно трябва да информирате Вашият лекар.

Отразява ли се лазерната епилация на вече поставени филъри,ботокс?

Не лазерният лъч достига единствено и само до средния до дълбок слой на дермата, докато филърите и ботоксът са дълбоко в или под мускулите.

Козметик

Защо трябва да почистваме лицето си?

Кожата ни непрекъснато е изложена на замърсявания от околната среда. Към това трябва да прибавим и склонността й да натрупва по повърхността си излишен мастен секрет и мъртви клетки. За да изглежда млада и свежа, е важно тя да бъде почиствана правилно.

Ежедневно ние измиваме лицето си с вода, сапун, различни почистващи лосиони и препарати, но в много случаи те не са най-подходящите и ефикасни продукти.

Почистващите процедури при специалист се грижат за отстраняване на замърсяванията, полепнали от въздуха, излишния себум и остатъците от грим при жените, ексфолиация (премахване на „мъртвите“ клетки от повърхността на епидермиса), както и почистване на запушените пори и образувалите се комедони (черни точки) и милиуми (мини кистички, най-вече около очите). Голям процент от проблемите с кожата на лицето, включително акнето и разширените пори, са резултат от непочиствана или неправилно почиствана кожа.

Затова редовното почистване на лицето е изключително важно, особено в големите градове, където въздуха е много по-замърсен и кожата задържа значително повече нечистотии.

Колко често да почистваме лицето си при специалист през различните сезони?

Препоръчително е да почистваме лицето си при специалист всеки месец. През лятото това може да става дори два пъти месечно, защото в този сезон се променя вискозитета на себума, което дава усещане за по-мазна кожа.

Професионалното почистване на лицето е задължителна процедура, преди да се пристъпи към различни подмладяващи терапии, пилинги и други апаратни процедури.

Кой тип кожа се нуждае от повече грижи?

Заради разширените пори и склонността да се трупат в тях повече замърсявания, мазната кожа изисква редовна и дисциплинирана грижа.

Въпреки, че сухата кожа по-рядко образува комедони и разширените пори не са проблем, нейното почистване е изключително важно, за да изглежда млада и с 

блясък. Грижите за нея винаги са насочени към предотвратяване на преждевременното стареене. Тук е важно прецизно да се подберат продуктите, с които ще се извършват процедурите, за да не се провокира допълнително дехидратиране на кожата.

Какво може да се направи при големи пори по кожата?

Първата стъпка е ежедневно почистване за премахване на излишния себум от кожата с измиващи продукти с изплакване, последвани от тоник, съобразен с типа на кожата. В допълнение може да се използва дълбоко почистваща маска или скраб за лице 1-2 пъти в седмицата. По отношение на продуктите - препоръчва се те да са и леки хидратиращи.

Защо хидратацията е толкова важна за грижата за лицето?

Водата играе изключително важна роля за здравия вид на кожата. Роговият слой съдържа между 10 и 30% вода, а по-дълбоките слоеве – дори повече. Кожата с оптимален воден баланс е мека и гладка и има ненарушена бариерна функция. Недостатъчната хидратация може да направи кожата грапава и отпусната. Сухата кожа също така може да загуби еластичността си и да се появят микропукнатини, които водят до нарушена бариерна функция.

Кое причинява преждевременно стареене на кожата ми?

Има разнообразни причини, които причиняват преждевременно стареене. Най-важният фактор е UV лъчението в слънчевата светлина, но влияние могат да окажат и други външни влияния, като нездравословен начин на живот или психологически стрес. Тези фактори предизвикват повишеното образуване на свободни радикали в кожата, които са основната причина за преждевременно стареене.

Защо вечер трябва да се използва специален нощен крем?

Вечер и през нощта, когато кожата е по-отпусната, процесът на регенерация се ускорява. Поради тази причина подкрепата на процеса на регенерация е най-важната функция за нощен продукт, наред с осигуряването на хидратация и грижа. Затова трябва да се използва възможността да се осигурят на кожата специално адаптирани кремове. В допълнение на по-големия регенериращ ефект на нощните кремове, техният състав се различава от този на дневните продукти и по липсата на допълнителна UV защита, която не е необходима през нощта.

От какво зависи сухотата на кожата ми?

За сухата кожа са виновни както външни, така и вътрешни фактори. Външните фактори са влияния на времето, като вятър, централно отопление, ниска влажност на въздуха, високи и ниски температури, както и UV лъчението. В допълнение, личните ви навици също играят роля, например прекомерно използване на агресивни почистващи продукти, както и лекарства, стрес, недостатъчен прием на течности и определени хранителни навици. Други причини за сухата кожа могат да са вътрешни фактори като хормонални влияния, болести или стареене на кожата.

Масаж

Антицелулитния вакуумен масаж болезнен ли е?

Не е болезнен, машината с която се работи е под налягане, което може да се регулира самата сила на засмукване.

След колко процедури целулит изчезва?

Всичко е индивидуално и можем да кажем след консултация на живо. Препоръчително е да бъдат направени минимум 6 бр. процедури през интервал от два, три дни .

Мога ли да разчитам на пълно премахване на целулита?

Външният вид на целулитните зони винаги се подобрява след антицелулитна процедура, но степента на подобрение е различна за всеки. Физиологичният строеж и обменните процеси също са индивидуални и са определящи за крайния резултат.

След тренировка спортен или класически масаж да избера?

Спортен масаж, за да може да отпуснем мускулите.

Не съм ходил на масаж, но искам да опитам, какъв масаж да избера?

Класически масаж има благоприятен ефект като премахва натрупаната умора в организма.

Колко често трябва да ходя на масаж?

Редовните масажи укрепват имунната система, отпускат мускулните болки и травмите и благоприятстват за релаксирането на нервната система чрез подобряването на кръвообращението и лимфообмена. Ако пиете достатъчно вода и редовно правите упражнения, съчетани с масаж, ще имате по-добро здраве.

Защо да отида на масаж?

За да се почувствате по-здрави, отпочинали и тонизирани, за спиране или намаляване на болка.

Има ли някой, който не трябва да ходи на масаж?

Хората с напреднал стадий на рак не трябва да ходят на масаж. Също така, масажът е противопоказен, ако сте имали скорошен пристъп на хипертония. Моля, консултирайте се с Вашия лекар, ако не сте сигурни дали е разумно да се възползвате от дадена терапия. Бременните жени трябва да резервират само специалния ни масаж за бременни.

Финландска сауна

Колко често мога да посещавам сауна?

При добро здраве може да посещавате сауната всеки ден. Но имайте предвид, че сауната ще изсуши кожата ви - може да се наложи употребата на овлажняващ лосион след процедурата.

Каква продължителност да избера?

Тук нещата са индивидуални, но все пак може да започнете с кратки серии от 3-4 минути. Постепенно увеличавайте продължителността. Без проблем може да стигате до 60-90 мин.

С каква влажност трябва да бъде сауната?

Влажността на въздуха може да се регулира – сипвайки вода върху камъните в сауната. Никога не стойте в сауната при прекалено сух въздух – това може да увреди дихателната ви система. При по-висока влажност се наблюдава по-обилно потене.

Каква температура?

Температурата в сауната обикновено е между 70 и 100 градуса по Целзий. Този показател е индивидуален. Започнете с по ниски стойности - 80 градуса, докато намерите оптималната за вас температура.

Подходяща ли е сауната за всеки?

Като правило всеки може да посещава сауната, но при употреба на алкохол, наркотици или при ниско кръвно налягане следва да се обърне по-специално внимание, тъй като при тези случаи ефектът от сауната е по-силен

Може ли да се използва от деца?

Само със съгласието на възрастен родител и под негово наблюдение.

Какъв е ефектът от сауната?

Подобрява се тонусът и жизнеността на тялото. Подобрява имунната система. Сауната помага на тялото да се поти и по този начин чрез потта се отделят токсини. Вследствие на което се наблюдава по-добра функция на бъбреците и черния дроб. Отпуска мускулите, като подпомага автономната нервна система, която контролира мускулното разтягане, а също така потенето, кръвното налягане и храносмилането. Високата температура помага на тялото да унищожава различните видове бактерии, вируси и паразити. Подходяща е за сърдечно-съдова релаксация.Нагряването на тялото измества кръвта навън към кожата (за да разсее топлината), по този начин се получава своеобразна профилактика на вътрешните органи и се стимулира кръвообращението.

Перманентен грим

Колко време издържа перманентния грим?

Препоръчително е да се освежава веднъж годишно, ако не се прави годишно освежаване, изчезва напълно до 2 години. Работим с растителни пигменти.

Защо е нужно да се прави ретуш?

Ретушът е задължителен, за да се натрупа цвета. По време на заздравителния процес е възможно някъде да падне косъмче от нарисуваните и да остане дупчица. На ретуш се запълват всички дупчици и се постига перфектен краен резултат.

Кога е най-подходящо да се прави перманентен грим? Зависи ли от сезона?

По всяко време на годината е подходящо да се прави перманентен грим, стига да не се излага участъка на слънце в следващата една седмица. Избягват се сауни и солариуми в следващата седмица.

Болезнена ли е процедурата за вежди?

Когато правим микроблейдинг, имаме маркиране, което е 2-3 минутки лек дискомфорт, след което слагаме кремообразна упойка и не се усеща нищо. При останалите процедури нямаме маркиране и предварително нанасяме упойката.

Може ли да се прави микроблейдинг върху стар перманентен грим?

Има случай върху който може (когато е по-избледнял и незабележим) и случай върху който няма да има ефект, най-добре е да ни посетите на място.

Как да удължа живота на процедурата?

Вашите красиви вежди ще издържат по-дълго като слагате слънцезащитен крем. И също така избягвате нанасянето и употребата на абразивни препарати в зоната на веждите.

Има ли причини поради които да не се подложа на процедурата?

Има няколко случая (медицински причини, лекарства, диабет, алергии и др.) при, които Микроблейдинг метода може да не е подходящ за вас. Консултирайте се със специалиста, който ще извършва манипулацията.

Удължаване и сгъстяване на мигли

Каква е разликата между поставянето на мигли при вас и при другите лашмейкъри?

Голяма част от останалите колеги в бранша работят с евтини материали и предварително направени снопчета. Ние правим ръчно на момента вашите снопчета, за това процедурата изисква повече време. Това по-малко утежнява естествените мигли, защото няма двойна доза лепило.

Лепилото ни е най-доброто на пазара и най-малко хора правят алергична реакция към него.

Каква е разликата между косъм по косъм и руски обем?

Основната разлика е в броя на екстеншъните, които се поставят върху една естествена мигличка. При класическия метод се поставя едно удължение върху една мигличка, откъдето идва и популярното име „Косъм по косъм“. Докато при руския обем се поставят между 2 и повече изкуствени косъмчета, оформени V образно във формата на ветрило, върху всяка една Ваша мигличка.

Крие ли рискове процедурата за моите естествени мигли?

Не, процедурата не крие рискове за естествените мигли, когато е извършена от високо квалифициран специалист, с правилна техника на работа и за целта са използвани висококачествени материали.

Колко време издържат миглите?

Екстеншъните се задържат за естествените мигли чрез специално разработено за целта лепило на базата на цианоакрилати. Високо качествените лепила, използвани по правилен начин, издържат до 6-8 седмици при правилна поддръжка у дома. В най-добрия случай те издържат докато не падне естествената мигличка от само себе си когато дойде краят на нейния жизнен цикъл.

Защо моите мигли падат заедно с изкуствените косъмчета?

Нашите естествени мигли са косъмчета, които са програмирани да доживеят определена дължина. Всяка мигличка започва своя живот като бебе, минава през фазата на зрелостта и завършва жизнения си цикъл като пада и дава път на нова мигличка бебе. Това е съвсем естествен процес и той се случва независимо дали имаме удължения на миглите или не. Екстеншъните на миглите не са причината Вашите естествени мигли да падат, но заради тях по-лесно забелязваме и обръщаме внимание на този процес.

Мога ли да нося грим?

Да, можете. Въпреки това е добре да избягвате водоустойчив грим. Причината е, че той изисква специални почистващи продукти, които е нужно да се избягват при правилната грижа за миглопластиката. 

Какво трябва да знам за грижата след процедурата?

Най-важната част от грижата след процедурата са:

 • първите 24 до 48 часа след процедурата, когато е важно да избягвате мокрене на миглите;
 • ежедневното измиване и разресване на миглите;
 • както и използването на подходяща козметика и избягване на определени съставки, които биха отслабили силата на лепилото, с което са закрепени екстеншъните.

Грим

Какви продукти използвате?

Използваме както дрогерийни продукти така и продукти от високия клас, всяка кожа е различна и подхождаме индивидуално.

Колко време издържа грима?

Изпълнен и поддържан правилно, гримът трябва да издържи до момента на премахването му, иначе казано поне 12 и повече часа. От съществено значение е типът кожа - при смесена и мазна кожа гримът се нуждае от ретуш по-често, докато върху суха кожа е най-издръжлив.

Изкуствените мигли могат ли да увредят моите?

Категорично не, те се поставят в непосредствена близост до естествените мигли, а не върху тях така няма опасност при сваляне да бъдат нарани.

Задължителни ли са изкуствените мигли?

Изкуствените мигли не са задължителни, но придават завършеност на грима. Дори и най-деликатният и нежен модел променя излъчването.

Колко време отнема професионалния грим?

Средната продължителност на професионалният грим е между 40 минути и един час. Има технологично време за нанасяне на различните продукти и изпълнението на определени техники - добро преливане на сенките, поставяне на фон дьо тен, пудра, руж, моделиране на 3D вежди и така нататък.

Кога трябва да се направи грима – преди или след прическата?

Най-добре е гримът да бъде направен след прическата, особено ако косата трябва да се измие. Ако няма миене на косата, може гримът да се направи и преди прическата, с уговорката фризьорът да внимава за попадането на стилизанти върху вече завършения грим. 

Трябва ли да се прави пробен грим?

Ако досега не сте се виждали с професионален грим или се колебаете между две визии, е препоръчително, но не и задължително. Ако поводът е сватба, обикновено пробният грим се съчетава с пробната прическа, за да се добие представа за цялостния завършен вид.

Фризьорски услуги

С каква козметика работите?

Ние работим само с доказали се марки във времето и на световния пазар като -

Joico, Moroccanoil, Revlon, Medavita и други.

Колко често косата трябва да бъде матирана?

Всичко зависи от това, колко често миете косата си и дали сте редовен плувец. Прекомерното миене на косата може да допринесе за избледняването на цвета. Нашата препоръка, ако се предположи, че миете косата си до 3 пъти в седмицата, е че бихте имали нужда от тонер на всеки 4-5 седмици. Но ако миете косата си по-често, тогава може да се нуждаете от тонер дори на всеки 3-4 седмици.

Забележка: цветовете, които съдържат повече червени пигменти, обикновено избледняват много по-бързо.

Кой е най-добрият продукт за моята коса?

За да разберете кой от нашите продукти би бил най-подходящ за типа/състоянието на вашата коса, моля, винаги се консултирайте с вашия фризьор, преди да напуснете салона.

През колко време трябва да се подстригвам?

Косата се подстригва веднага, щом усетите, че връхчетата й са изсъхнали.

Важно е косата да се подстригва преди да започне да „цъфти“. Като цяло е добре върховете на косата да се подстригват на всеки 6 седмици.

Колко пъти в седмицата трябва да мия косата си?

Не повече от два пъти, ако използвате обикновен шампоан.

Агресивните шампоани съдържат различни химикали и сулфати, които влияят негативно на блясъка, цвета, еластичността и хидратацията на косата и кожата на главата. Използвайте такива шампоани максимално рядко и само ако е наложително.

Много ли е вредно изсветляването (изрусяването) на косата?

Когато тези процедури се правят от професионалист с подходящите продукти, косата Ви няма да бъде наранена.

Удължаване на коса

Какви методи за удължаване предлагате?

При нас може да откриете всички методи на удължаване, както и професионална консултация от експерти в удължаването.

 • стикери
 • кератинови кичури
 • коса на треса поставена с Нано капси
 • коса на треса с щипки 
 • нано  кичури 

Екстеншъните увреждат ли косата ми и кой е най-безопасният метод? 

Удълженията не увреждат косата Ви, всички методи, които предлагаме са щадящи за косата Ви, стига да са поставени както трябва.

Как да избера удължения за коса?

Изборът на удължена коса е труден момент, защото трябва да бъде съобразен с редица фактори, като: структура, дължина, цвят, гъстота и подходящ метод.

Какви коси предлагате?

Ние предлагаме 100% естествена, необработвана коса за удължаване (руска, европейска, българска, славянска коса).

На колко време се прави поддръжка? 

В зависимост от растежа на косата Ви и метода който сте избрали:

 • треси - 1- 1,5мес.
 • стикери -1,5-2мес.
 • кератин -3-4мес.

Маникюр и педикюр

Какво представлява гел лакът?

Това е течен гел с пигменти, който има уникални свойства. Нанася се върху ноктите като обикновен лак, но се изсушава в специална лампа с UV или LED светлина.

Какво е магнитен лак или гел лак с ефект „Котешко око“?

Магнитният гел лак или гел лакът „Котешко око“ са специални гел лакове, които имат в състава им метален прах.

Вреден ли е гел лакът?

С правилната техника на работа, гел лакът може да бъде напълно безвреден и дори полезен, тъй като осигурява защита на нокътната плочка от агресивна среда и драскотини.

Трябва ли да правя почивка между процедурите с гел лак?

Ако се спазва правилна техника на покриване с гел лак и неговото последващо отстраняване, то тогава нямате нужда от почивка.

Гел лак може ли да се поставя и на крака?

Да може да си правите педикюр с гел лак.

Кой вид ноктопластика да избера – гел, акрил, удължители или изграждане?

Предвид факта, че четирите варианта съществуват едновременно то значи, че са взаимозаменяеми и не може да се определи кой е най-добрия. Съветваме Ви да дойдете на място и да определите заедно със специалистите кое би било най-подходящо за Вас.

Вредна ли е ноктопластиката?

При поставянето и поддържането на ноктопластиката нокътната плоча се надира с пила. Това надиране е необходимо за да се създаде перфектната спойка между естествените нокти и поставения гел/акрил. Това е единствената част която бихме могли да наречем „вредна“. Редно е да подчертаем, че това надраскване се прави еднократно само при първоначалното поставяне.